Kouluttajat

Tällä sivulla esittelemme kokeneet ja innostavat TA-kouluttajamme. Transaktioanalyytikko PTSTA-P Ritva Piiroisella on parinkymmenen vuoden kokemus transaktioanalyysista.


Ritva Piiroinen, kouluttaja

Ritva PiiroinenRitva Piiroinen on transaktioanalyytikko CTA-P (Certified Transactional Analyst in Psychotherapy) ja transaktioanalyysin kouluttaja (PTSTA-P). Hän on valmistunut transaktioanalyytikoksi (CTA-P) v. 2007. Ritva on myös yhteiskuntatieteiden maisteri (1980) ja yksilö- ja ryhmäpsykoterapiaa tarjoava psykoterapeutti.

Ritvalla on TA:n ohella laaja-alainen koulutus eri psykoterapia viitekehyksistä (trauma- ja kriisipsykoterapia, kehopsykoterapeuttiset menetelmät, EMDR). Hän on Valviran laillistama psykoterapeutti ja hänellä on Kela-pätevyys yksilö- ja ryhmäpsykoterapiaan nuorille ja aikuisille. Käytännön asiakastyöstä ja psykoterapiatyöstä hänellä on vuosikymmenten kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon eri toimipisteissä ja v. 2007 alkaen omalla yksityisvastaanotollaan Helsingissä.

Löydät Ritvan myös EATA:n kouluttajaluettelosta.

Luottamustehtävät

V. 2013 – 2015 Ritva Piiroinen on toiminut koulutusassistenttina englanninkielisessä TSTA-P Stefan Sandströmin järjestämässä TA 202 -koulutuksessa.

Ritva Piiroinen on toiminut TA-yhdistystoiminnassa ja luottamustehtävissä aktiivisesti. Hän toimi Suomen Transaktioanalyysi yhdistys FinTA ry:n puheenjohtajana 2006 – 2014, FinTA:n edustajana EATA:n (European Association for Transactional Analysis) hallituksessa 2002 – 2006  ja uudelleen vuodesta 2020 alkaen. EATA:n Eettisen toimikunnan jäsenenä hän toimi vuosina 2002 – 2007 ja 7/2020 - 7/2022 EATA:n PTSC (Professional Training Standards Committee) jäsenenä. 7/2022 EATA:n hallitus valitsi hänet EATA:n varapresidentiksi. Hän on edelleen myös FinTA:n hallituksen jäsen.

Lisätietoa Ritvasta:

Tarinani TA:n kanssa
Koulutus, työkokemus ja palvelut

Miira Matara, koulutusassistentti

Miira MataraMiira Matara on transaktioanalyytikko CTA-P ja kuvataideterapeutti. Hän on opiskellut transaktioanalyysia v. 2003 alkaen ja käyttänyt sitä työssään terapeuttina erilaisten asiakasryhmien kanssa. Hän valmistui transaktioanalyytikoksi CTA-P marraskuussa 2019. Miira on kouluttautunut myös eri menetelmä- ja viitekehyksien alueilla kuten päihdetyöntutkinto, mindfulness ja tanssiterapia. Hän toimii koulutuksessa assistenttina.

Miira Matara on toiminut aktiivisesti TA yhdistystoiminnassa niin Suomessa FinTA ry: n hallituksessa kuin Euroopan (EATA) tasolla. Hänet on valittu 2015 alkaen Suomen Transaktioanalyysiyhdistys FinTA ry:n puheenjohtajaksi. Hän oli myös EATA:n hallituksessa (council) Suomen yhdistyksen edustajana v. 2007 - 2019. EATA:ssa hän toimi kommunikaatiota ja yhteyttä parantavan toimikunnan jäsen (communications committee).

Lisätietoa Miirasta:

FinTA ry:n hallitus

 

 

 

Muut kouluttajat

Koulutusohjelman aikana tullaan järjestämään workshoppeja ulkomaisten yhteistyökumppaneiden kanssa, jotka kaikki ovat EATA:n valtuuttamia kouluttajia.

CTA-tutkintoon valmistavan koulutusohjelman puitteissa teemme säännöllisesti yhteistyötä englantilaisen Beren Aldridgen kanssa. Beren pitää workshoppeja ajankohtaisista TA aiheista. Hän on transaktioanalyysin kouluttaja ja työnohjaaja PTSTA-P,  transaktioanalyytikko CTA-P sekä "UKCP Registered Psychotherapist and Supervisor". Lue lisää Berenistä:  https://www.porchlightpractice.co.uk/about-me

Englanninkieliset koulutukset tulkkaamme tarvittaessa suomeksi.

Top